IPL Acnebehandeling Rotterdam

Acnebehandeling Rotterdam d.m.v. IPL

 

Wat is acne?
Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.

Wat is de oorzaak van acne?
Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

IPL en Acne:

Hoe werkt de MedCos IPL?
De MedCos IPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 590 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de P. Acnes bacterie worden vernietigd, omdat deze niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?
Alleen actieve acne kan worden behandeld met de MedCos IPL. Acne littekens zullen niet verdwijnen. Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden. C-beauty adviseert dan ook tijdens de kuur, de zon zoveel mogelijk te vermijden en een goede factor (min 30) te gebruiken.

Wanneer wordt er niet behandeld
Bij zeer ernstige vormen van acne, zoals:

Acne conglobata

Dit is een zeer ernstige vorm van acne waarbij vele puitsjes samenvloeien tot grote cysteuze holtes met een uitgebreide ontstekeing eromheen.

Acne keloidalis
Deze ernstige vorm van acne gaat gepaard met de vorming van zeer ontsierende en soms pijnlijke littekens, deze vorm van acne ontstaat meestal in aansluiting op acne conglobata.
 

Is de behandeling pijnlijk?
De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand. De behandeling is voor iedereen goed te doen.

 

Geduld is een schone zaak

Ook voor de behandeling van acne door middel van IPL geldt: geduld is een schone zaak. IPL is een moderne, veilige en effectieve manier om onder andere acne aan te pakken, maar het is geen wondermiddel in de zin van: één behandeling en je hebt een gaaf huidje, voor de behandeling van acne met IPL geldt dan ook, dat je meerdere malen terug moet komen om een optimaal effect te bereiken.
Gemiddeld is een kuur van 5 a 6 behandelingen nodig met een tijdsinterval van 2 weken, voor een bevredigend resultaat.

Nabehandeling:
  • Huid zoveel mogelijk met rust laten
  • Niet aan korstjes krabben en geen puistjes uitknijpen
  • Vochtregulerend product met vitamine C maal per dag aanbrengen
  • Voeding met soja producten vermijden
  • Gedurende de kuur ( in de zomermaanden) de zon zo veel mogelijk vermijden en minstens een factor 30 te gebruiken voor het gelaat.

IPL Acne prijzen:
 
Voorhoofd € 25
Wangen € 30
Kin € 20
Hals € 25
Gehele gelaat € 70
Schouders € 35
Plaatselijk € 5 per flits
 
 
Bij vooraf betaling van een kuur van 5x, ontvangt u een korting van 15%!!
 
Acne IPL  i.c.m. een manuele Acne gezichtsbehandeling ( Tyro Clarify )
 
De IPL Acne kuur is uitstekend te combineren met een manuele Acne gezichtsbehandeling (Tyro Clarify) . Een paar dagen (2 tot 4 dagen)  na de manuele behandeling kom je dan terug om de behandelde acne vlekjes met de Acne IPL te behandelen.  De bacterie P.Acnes zal hierdoor bestreden worden met als gevolg een rustigere en egalere huid. Voor de IPL Acne behandeling zal je gemiddeld 3 tot 6 keer terug moeten komen om een goed resultaat te bereiken.
 

 
 
Wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op tel: 0614770599 of stuur een mail naar info@c-beauty.nl
 

Wilt u op de hoogte blijven van wekelijkse updates, aanbiedingen en win acties?  Like en bekijk dan ook even onze pagina op facebook.